rvs Le Creuset

Le Creuset, vooral bekend om zijn uiterst kwalitatieve cocottes in gietijzer, heeft nu ook kookpotten in rvs in zijn gamma. De typische look van Le Creuset blijft prachtig bewaard in deze reeks. Wij mochten er eentje uittesten! Wil je weten wat wij ervan vonden? Neem dan hier een kijkje!

RVS-gamma met een knipoog naar gietijzer

creuset_rvs2

De kookpotten en pannen in rvs van Le Creuset komen in een herkenbare look van Le Creuset. De Le Creusetfan wordt met deze reeks enorm in de watten gelegd. De kookpotten in rvs en in gietijzer vormen bovendien een prachtig koppel! De reflectie van de gietijzeren pot in de rvs-pot zorgt voor een prachtig kleurenspel op je fornuis . Perfect match!

De kookpotten hebben een prachtige afwerking. De buitenkant is afgewerkt met een glanzende uitvoering. De binnenkant daarentegen heeft een matte uitvoering gekregen en is voorzien van inhoudsmarkeringen. Zo wordt een maatbeker overbodig en kan je heel efficiënt te werk gaan. Het deksel zorgt voor de herkenbare look en is voorzien van een ventilatiegleuf. Gerammel van je deksels is hiermee uit den boze.

Maar nog veel belangrijker is de opbouw van dit kookgerei. Alle potten en pannen zijn opgebouwd in drie lagen. Die zorgen voor een perfecte warmtegeleiding van de bodem tot aan de rand. Bovendien zorgt de gelaagdheid ook voor een snellere verspreiding van de warmte. Deze reeks mag in de vaatwasmachine en kan ook gebruikt worden op inductie.

Het elegante design, de excellente warmtegeleiding en de ergonomie maken van deze reeks de perfecte bondgenoot voor de Le Creusetfan!

Het gamma bestaat uit een koekenpan, een sauteerpan ‘chef’, een sauteerpan met rechte rand, een steelpan, een cocotte en een pastamand. De prijzen variëren tussen 99 en 169 euro.

Maar wat vonden wij ervan?

creuset_rvs_3

Wij hebben de cocotte getest. Wanneer je hem uit de verpakking haalt, voel je onmiddellijk dat je degelijk materiaal in je handen hebt. De pot is niet te zwaar maar ook niet te licht. De glanzende afwerking geeft onmiddelijk een chic en luxueus gevoel. Ook het mooie design overtuigt en zorgt ervoor dat je hem onmiddellijk wil testen. In het deksel zit er een klein gleufje zodat de stoom uit de pot kan. Het deksel hebben we helemaal niet horen rammelen.

De warmtegeleiding gebeurt zoals het beloofd heeft: heel snel en gelijkmatig. Niet alleen wat er op de bodem van de pot ligt, maar ook de rest krijgt evenveel warmte. Wat heel goed is, is dat er geen randen zijn onderaan de pot. Zo kan er niks blijven kleven of achterblijven en kan je perfect goed roeren en alles meehebben.

Het enige minpuntje dat wij ondervonden hebben, is dat we de handvaten een tikkeltje te klein vinden. Het was een vrij grote pot en de handvaten vonden we iets buiten proportie. Voor iemand die grotere handen heeft en keukenhandschoenen draagt, zal het al iets moeilijker zijn.

Maar in het algemeen waren we enorm tevreden over deze pot. Het is een echte aanrader en bezorgt je veel kookplezier!

 

Klik hier om producten in te laden

Reageer