fissler

Fissler ontwikkelde een eigen antikleeflaag, Protectal Plus, die uit fijne laagjes keramiek en titanium is samengesteld. Met als resultaat: een antikleefpan die bijzonder goed de warmte geleidt, die extra hard is en die daarnaast nog eens voorzien is van een aantal unieke karakteristieken.

 

De antikleefpan Alux Premium is een topper uit het assortiment van Fissler. De pan beschikt niet enkel over een unieke antikleeflaag, die bovendien in eigen huis ontwikkeld werd, maar is daarnaast voorzien van een veiligheidsgreep met hittebescherming en een schaalverdeling aan de binnenzijde.

Antikleeflaag

De antikleeflaag Protectal Plus is vervaardigd uit meerdere fijne laagjes keramiek in combinatie met titanium. Dankzij de combinatie van deze materialen is de antikleeflaag bijzonder hard en gemakkelijk te reinigen. Onder de oorspronkelijke laag Protectal zit bovendien nog een tweede laag die ervoor zorgt dat de antikleeflaag bijzonder krasvast is.

Krassen op de eerste laag kunnen wel zichtbaar zijn, maar zullen de antikleefeigenschappen niet aantasten. De antikleefpan is 100% PFOA-vrij, maar bevat toch een minimum aan PTFE’s. De antikleefpan kan tot 200°C verhit worden, maar probeer te allen tijde oververhitting te voorkomen. Dat komt de antikleefeigenschappen van de pan zeker niet ten goede.

Andere kenmerken

  • De gepatenteerde basis van de pan is opgebouwd uit een extra dikke kern uit aluminium – 6 mm – en vervolgens omkapseld met kwaliteitsvol 18/10 roestvrij staal. Dat zorgt ervoor dat de warmte gelijkmatig over de volledige oppervlakte van de pan verspreid wordt en dat de warmte bovendien optimaal vastgehouden wordt. Door de energietoevoer na het aanbakken te verminderen en enkele minuten voor het beëindigen van de kooktijd uit te schakelen, bespaar je energie.
  • Deze pan is voorzien van een veiligheidsgreep met hittebescherming. Dankzij de ergonomische vorm van de steel en het antislipmateriaal zal de pan altijd comfortabel en veilig in de hand liggen. De handgreep wordt ook nooit warm. Ondanks het feit dat deze antikleefpan toch behoorlijk zwaar is, is hij toch gemakkelijk hanteerbaar, ook voor wie niet over zoveel kracht in de armen beschikt.
  • Deze antikleefpan is voorzien van hoge randen die spatten voorkomen en het toevoegen van vloeistoffen toelaat. Daarnaast beschikt de pan over een maatverdeling, wat niet vaak voorkomt bij pannen.
  • Om zonder vet te koken.
  • Geschikt voor alle kookvuren.
  • Met een garantie tot vijf jaar.

Gebruik & onderhoud

Gebruik geen scherpe voorwerpen in de antikleefpan en roer bij voorkeur de ingrediënten in de pan om met kookgerei in kunststof, silicone of hout. Fissler raadt je aan de antikleefpan handmatig af te wassen met warm water, een afwasmiddel en een zacht sponsje, dit met het oog op een langere levensduur. In de vaatwasser kunnen de antikleefeigenschappen aangetast worden.

 

 

Reageer