moulinex-blender-soep

Dankzij de Soup & Co van Moulinex maak je soep in een handomdraai. Voeg water, rauwe groenten en een bouillonblokje samen in de blenderkom en twintig minuten later kan je je heerlijke soepje rechtstreeks uit de kom je bord inschenken. Moulinex bevrijdt de vrouw? Ik dacht het wel.

Een toestel dat rauwe soepgroenten, water en een bouillonblokje tot een kant-en-klaar soepje omtovert, dat hadden we nog niet gezien. Tot nu, want Moulinex brengt met de Soup & Co een blender op de markt die jouw soep kookt én mixt, terwijl jij in de zetel zit te luieren, de kinderen in bad stopt of de was uithangt.

Soep maken is op zich misschien niet zo’n tijdrovend karwei, maar tussen alle huishoudelijke taken in, is zelfs de soep afkoken om die vervolgens te mixen er soms te veel aan. En zo komt het weleens voor dat de afgekookte groenten even in hun sop staan te garen vooraleer de mixer effectief wordt bovengehaald. Althans – laat ons niet veralgemenen – dat kan ons wel eens overkomen. En daarom is de Soup & Co volgens ons dan ook een meer dan welkome verademing.

Automatische programma’s voor het allergrootste gebruiksgemak

Hoe werkt dit toestel? Wel, eerst en vooral voeg je alle soepingrediënten aan de blenderkom toe. Vervolgens kies je één van de programma’s, of het programma voor perfect gemixte velouté (P1) of het programma voor de stevige soep met nog volledige stukjes groenten (P2). Het eerste programma duurt 25 minuten, het tweede programma duurt dan weer 35 minuten. De instellingen, zoals de kooktijd, de temperatuur en het mixen, kunnen overigens ook handmatig gewijzigd worden en aangepast aan het ingrediëntentype dat je wenst te verwerken.

Het toestel kookt vervolgens de soep af en op het einde van de cyclus schakelt het automatisch de mixer in. Het piepsignaal verraadt uiteindelijk het einde van het kookproces. De warmhoudfunctie zal de inhoud van de blenderkom aansluitend hierop nog gedurende veertig minuten warm gaan houden. En maak je gebruik van de automatische programma’s, dan kan je de blender ook nog laten verkoken na het mixen. Handig als je nog balletjes of vermicelli wil toevoegen.

Met bijhorend receptenboekje

Wie echter geen goed zicht heeft op de kooktijden van bepaalde producten, hoeft niet te vrezen. Bij de Soup & Co wordt immers een receptenboekje bijgeleverd. Bij elk recept staat aangegeven welk programma je dient te selecteren en hoe lang dit programma dient te lopen. Op die manier zal je langzamerhand wennen aan de specifieke kooktijden van alle soepingrediënten en kan je volop gaan experimenteren.

De recepten in het kookboekje vormen bovendien ook een erg leuke inspiratiebron voor originele soepgerechten. Romige bloemkoolsoep met blauwe kaas, kruidige soep met kokosmelk en gamba’s, maar ook frisse komkommersoep of gazpacho. Zo’n 80% van alle recepten zijn soeprecepten, maar daarnaast vind je er ook nog terug voor frambozencoulis, frozen yoghurt of smoothies. Want al vervult het toestel zijn soepfunctie op de meest gracieuze wijze, het toestel is en blijft ook een blender.

Reageer