silit antikleefpan

Silit denkt ecologisch. De antikleefpannen van het merk zijn immers uitstekende warmtegeleiders en zorgen ervoor dat je de kookstand van de kookplaat na het verhitten van de vetstof onmiddellijk kunt verminderen om energie te besparen. De harde minerale antikleeflaag CeraProtect bevat bovendien geen PTFE’s.

De antikleefpannen van Silit zijn allemaal uitgerust met de antikleeflaag CeraProtect. Maar de pannenreeksen verschillen wel degelijk van elkaar, dat konden wij aan den lijve ondervinden tijdens een aantal gelijklopende tests. Silit ontleende ons twee antikleefpannen, waaronder één uit hun topassortiment ‘Profi DeLuxe’ en één ‘Durado’.

Antikleeflaag

De antikleeflaag die door Silit op de antikleefpannen wordt aangebracht, is CeraProtect. Dit is een harde minerale coating, die vervaardigd is op basis van miljoenen fijne, superharde minerale componenten, die volledig PTFE-vrij zijn. De antikleeflaag is zeer goed bestand tegen hoge temperaturen tot 400°C, zodat zelfs oververhitting geen schade aan de antikleeflaag kan berokkenen. De binnenzijde van de antikleefpannen is zeer hard en bijzonder krasvast. Indien er na verloop van tijd toch kleine krasjes zichtbaar zouden worden, dan zullen deze geen effect op de antikleefeigenschappen van het oppervlak uitoefenen.

Andere kenmerken

1. PROFI DELUXE: Hét topsegment van Silit, waarbij Silargan en CeraProtect gecombineerd worden.

silit antikleefpan

Deze antikleefpan is vervaardigd uit Silargan, een hard materiaal dat over een aantal indrukwekkende eigenschappen beschikt. De staalkern is bijzonder robuust en goed bestand tegen hoge temperaturen, het materiaal zal zelfs bij oververhitting niet kromtrekken. Bovendien zorgt deze sterke kern voor een snelle warmtegeleiding én gelijkmatige warmteverspreiding over het volledige panoppervlak. De antikleefpan zal daarenboven ook erg lang de warmte vasthouden, zodat je de kookstand van je kookplaat snel kunt verminderen. Ook de donkere kleur van de antikleeflaag speelt hierbij een rol, omdat zwart nu eenmaal langer warmte kan vasthouden.

Wij merkten op dat je onmiddellijk na het verhitten van de vetstof de temperatuur in principe al kan terugschakelen naar een lage stand. Kies ook eerder voor een lage dan een gemiddelde temperatuur, want het verhittingsproces verloopt erg snel en je hebt slechts een beperkte energietoevoer nodig voor een maximum aan warmte. In vergelijking met de ‘Durado’, die gelijktijdig op het vuur geplaatst werd en aan dezelfde omstandigheden opgewarmd werd, waren er toch minimale verschillen in temperatuurgeleiding merkbaar. De ‘Profi DeLuxe’ blijkt dus in de praktijk al even veelbelovend als op papier. Ook de ‘Durado’ is een blijver. Silargan is bovendien nikkelvrij en antibacterieel.

De staalkern zorgt ervoor dat de Profi Deluxe bijzonder zwaar in de hand ligt. De greep is ergonomisch, en wordt uiteraard niet warm, maar dankzij zijn gewicht is de antikleefpan niet voor watjes bedoeld. Ideaal voor mannen die graag achter het vuur staan en een robuuste pan tot hun keukenuitrusting rekenen. Al hoeven wij, als vrouwen, natuurlijk niet voor hen onder te doen. Van alle geteste braadpannen is dit het allerzwaarste exemplaar. Deze antikleefpan is bovendien ook nog met een extra handvat verkrijgbaar. Dit maakt het overgieten van ingrediënten of het verplaatsen van de pan uiteraard iets gemakkelijker.

 

  • Uiteraard geschikt voor alle warmtebronnen.
  • Om vetarm mee te koken.
  • Voorzien van een garantie tot vijf jaar.

 

2. DURADO: De allrounder, voorzien van CeraProtect en Silitherm.

slit antikleefpan

  • Deze antikleefpan is vervaardigd uit roestvrij staal en in hoogglans gepolierd, met aan de binnenzijde de antikleeflaag CeraProtect.
  • Dankzij de Silitherm-bodem is de pan geschikt voor alle vuren.
  • De Stiftung Warentest 1/2011 onderwierp 19 antikleefpannen aan de test. De ‘Durado’-antikleefpan werd positief beoordeeld en kreeg de stempel ‘GUT’ (2,0) aangemeten. De pannen werden geroemd omwille van hun unieke antikleeflaag op minerale basis, de permanente antikleefeigenschappen en de uitmuntende warmtegeleiding en opslag.
  • Om vetarm mee te koken.
  • Voorzien van een garantie tot vijf jaar.

Gebruik & onderhoud

Het reinigen van antikleefpannen met de ‘CeraProtect’ antikleeflaag is kinderspel. Zelfs aangebrande resten spoel je probleemloos af onder de kraan. De antikleefpan kan in de vaatwasser gewassen worden, maar doe dit bij voorkeur met de hand.

De fabrikant omschrijft de pan als volgt: “Een antikleefpan van Silit is bestand tegen zeer hoge temperaturen, tot wel 400°C, in tegenstelling tot heel wat andere antikleefpannen die vanaf 260°C beschadigingen kunnen oplopen. Maar wat onze antikleefpannen extra bijzonder maakt, zijn de optimale warmtegeleidende eigenschappen. Onze antikleefpannen worden bijzonder snel warm en houden de warmte ook erg lang vast, dit mede dankzij het donkere oppervlak van de antifkleeflaag, die de warmte aantrekt. Wij geven daarenboven vijf jaar garantie op onze pannen, net omdat we voor de volle 100% vertrouwen op de kwaliteit die wij aanleveren”

 

6623096022

Kookinzet 19cm h 13.5cm

Stoominzetten
Silit

prijs: < €27.5

6626302200

Hoge kookpot 20cm 3,7l

Kookpotten
Silit

prijs: < €163

6623774110

borstel

Borsteltjes
Silit

prijs: < €19

6689580320

inzet b 8032 m/gaatjes h 5.6cm

Stoominzetten
Silit

prijs: < €25.95

6623774040

klopper

Kloppers
Silit

prijs: < €16.5

6669580320

inzet b 8032 m/gaatjes

Stoominzetten
Silit

prijs: < €25.95

6626401240

Lage kookpot 24cm 4,4l

Kookpotten
Silit

prijs: < €163

6626328281

Braadpan hoog z/deksel 28cm

Braadpan
Silit

prijs: < €135

6629207280

Deze stoomkoker is vervaardigd uit een stalen...

Stoomkokers
Silit

prijs: < €295

6629801200

Lage kookpot 20cm 2,4l

Kookpotten
Silit

prijs: < €171
Ambiente gratis kaarten

Reageer