impact induction bialetti

Bialetti gebruikt voor zijn antikleefpannen uit de lijn Impact Induction een bijzonder krasbestendige antikleeflaag. Zelfs metalen kookgerei laat hierop geen krassen na. De pannen zijn voor alle vuren geschikt, ook voor inductie.

Van de Italiaanse fabrikant Bialetti mochten wij een antikleefpan uit de lijn Impact Induction in ontvangst nemen. Een antikleefpan uit gietaluminium die op een inductiekookplaat gebruikt kan worden en die uitgerust is met een duurzame en stevige antikleeflaag, genaamd Duratek die zelfs de grootste bruten onder ons niet kapot krijgen.

Antikleeflaag

De antikleefpan Impact Induction is voorzien van een uiterst krasbestendige antikleeflaag Duratek. Dit is de allereerste antikleeflaag die bestand is tegen het gebruik van metalen kookgerei en zelfs schuursponzen. De antikleeflaag is immers opgebouwd in drie verschillende lagen en bevat microscopisch kleine deeltjes van een extreem hard mineraal.

Hierdoor glijden de metalen voorwerpen over de antikleeflaag heen zonder enige schade aan te richten. De antikleeflaag kan tot 260°C verhit worden, zonder dat de antikleefeigenschappen beschadigd worden.

Andere kenmerken

  • De antikleefpan is vervaardigd uit aluminium en garandeert bijgevolg een excellente warmteverspreiding. De pan zal bijzonder snel over het volledige oppervlak warm worden en zijn warmte bovendien ook lang blijven afgeven. Daarnaast is deze antikleefpan voorzien van een extra dikke basis, zodat je hem op alle warmtebronnen zou kunnen gebruiken.
  • Deze antikleefpan beschikt over een ergonomische en duurzame greep uit silicone, die gepatenteerd is en zijdezacht aanvoelt. De handgreep blijft te allen tijde lekker koel. De pan ligt vrij licht in de hand, zo getuigen enkele vrouwelijke hobbykoks. Hij oogt bovendien robuust en voelt ook zo aan.
  • De buitenkant van de antikleefpan is voorzien van een korrelig aanvoelende verf, die goed bestand is tegen krassen en schuursponzen.
  • Geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie.
  • Voorzien van een garantie van 2 jaar.

Gebruik en onderhoud

Het gebruik van scherpe voorwerpen in deze antikleefpan wordt ten strengste afgeraden, maar metalen kookgerei, zoals vorken, lepels of spatels mogen dan weer wel gehanteerd worden. Lichte schrammen en/of strepen zullen de antikleefeigenschappen en de levensduur van de antikleefpan niet teniet doen. Snij nooit voedingsmiddelen aan in de pan.

De fabrikant raadt je aan om aan gematigde temperaturen te koken. Indien je met een inductiekookplaat kookt, moet je de temperatuur steeds geleidelijk opdrijven en niet meteen de hoogste stand inschakelen. Afwassen mag in de vaatwasser, maar Bialetti beveelt desondanks een handmatige reiniging aan om de antikleefeigenschappen niet te beschadigen.

 

Klik hier om producten in te laden

Reageer