Demeyere en GreenPanTM spelen sinds enkele jaren in op de ecologische trend. De ontwikkeling van de antikleeflaag ThermolonTM, die ecologisch en gezond is, hebben de Belgische merken dan ook geen windeieren gelegd. Demeyere stuurde ons een ‘Stockholm’ van GreenPanTM en een ‘Multiglide Granite’ van het eigen merk toe.

Antikleeflaag 

De antikleeflaag ThermolonTM werd reeds in 2007 op de markt gebracht, als een ecologisch en gezond alternatief voor de alomgekende Teflon. In 2010 volgde de ThermolonTM Granite, die nog harder is dan zijn voorganger en bovendien ook krasbestendiger. Deze keramische antikleeflaag bevat geen schadelijke PTFE’s en gebruikt geen PFOA’s als grondstof. Daarnaast wordt er tijdens het productieproces tot 60% minder CO² uitgestoten. De antikleefpannen zijn hittebestendig tot 450°C, zodat een eventuele oververhitting geen beschadiging aan de antikleeflaag met zich mee zal brengen.

Andere kenmerken 

Demeyere Multiglide Granite

Demeyere Multiglide Granite

De antikleefpan is vervaardigd uit maar liefst zeven materiaallegeringen waaronder meerdere lagen aluminium, voor een superieure warmteverspreiding, RVS en helemaal onderaan de zogenaamde Tripllnduc®, een speciale combinatie van drie legeringen die ervoor zorgt dat het kookgerei op alle warmtebronnen, ook inductie, gebruikt kan worden. Het aluminium zit zowel in de bodem als in de zijkant van de pannen, zodat er een optimale warmteverspreiding doorheen de volledige oppervlakte van de pan tot aan de rand gegarandeerd kan worden. Hierdoor kan je na het opwarmen van de pan onmiddellijk de intensiteit van het fornuis met 30 tot 50% verminderen om energie te besparen.

  • Voorzien van een Silvinox-oppervlaktebehandeling waardoor het oppervlak in RVS mooi zilverwit blijft.
  • Geschikt voor alle warmtebronnen. Inclusief de OVEN.
  • Voorzien van een brede, holle greep uit RVS die goed in de hand ligt. De handgreep blijft koel tijdens het koken, ook op gas, op voorwaarde dat de vlamdiameter kleiner is dan het bodemoppervlak van de pan/
  • Voorzien van 5 jaar garantie.

Greenpan Stockholm

Greenpan Stockholm

Deze antikleefpan is vervaardigd uit een drielagige bodem – 3 mm – bestaande uit twee lagen roestvrij staal met daartussen een laag aluminium voor een optimale warmtegeleiding. Op zich is RVS geen optimale warmtegeleider, maar in combinatie met de aluminium kern verloopt de warmteverspreiding snel over de volledige oppervlakte van de pan.

 

Plaats je de beide pannen gelijktijdig op de kookplaat op exact dezelfde kookstand, dan is er toch een klein verschil tussen de beide pannen merkbaar. De Greenpan presteert iets minder snel dan de Multiglide Granite.

  • Geschikt voor alle warmtebronnen. Inclusief de OVEN.
  • Voorzien van ergonomisch gevormde, volle handgrepen uit RVS. De handgreep blijft koel tijdens het koken, ook op gas, op voorwaarde dat de vlamdiameter kleiner is dan het bodemoppervlak van de pan.
  • Voorzien van 2 jaar garantie.

Gebruik & onderhoud

Demeyere raadt je aan in alle voorzichtigheid met de antikleefpannen om te gaan. Zo zijn er een aantal voorwaarden waar je in het belang van een langere levensduur van je pan best rekening mee houdt. Gebruik bijvoorbeeld enkel keukengerei uit nylon, silicone of hout en zeker geen metalen voorwerpen. Reinig de antikleefpan bij voorkeur met de hand, nooit met schuursponsjes en schurende middelen. De pan in de vaatwasser reinigen wordt ook afgeraden.

 

Ontdek hier het gamma van Demeyere:

Klik hier om producten in te laden