solis barista triple heat

Met de nieuwe SOLIS Barista Triple Heat espressomachine word je thuis een échte barista en zet je met gemak het lekkerste kopje koffie. Alleen een échte koffieliefhebber kan goede koffie beoordelen op zijn kwaliteit en zal dan zeker de Gold Standard waarderen die met deze nieuwe halfautomaat bereikt wordt.

SOLIS Barista Triple Heat

De SOLIS Barista Triple Heat voldoet perfect aan de Gold Standard en helpt je om een barista in eigen huis te worden. Het beschikt over alle technische functies om de lekkerste kop koffie te zetten. Deze unieke halfautomaat met het zogehete ‘triple heat’ systeem, is de beste espressomachine die Solis tot nu toe introduceerde.
Triple Heat staat voor:
1. De espressoboiler
2. De stoomboiler
3. Een verwarmde zetgroep

Met dit slimme apparaat kun je de temperatuur van het water tot wel ± 1 °C nauwkeurig regelen om de optimale smaakbeleving te creëren. De actief verwarmde zetgroep garandeert thermische stabiliteit tijdens de extractie. De espressoboiler en stoomboiler zorgen ervoor dat perfect verwarmde espresso gezet kan worden terwijl de melk tegelijkertijd verwarmd opgeschuimd wordt.

Gold Standard

Solis heeft als expert op het gebied van espressomachines de Gold Standard gedefinieerd. Dit zijn de basiselementen die nodig zijn om de perfecte kop koffie te zetten:

1Doseerhoeveelheid

De juiste dosering zorgt voor de perfecte 9 bar druk op de gemalen koffiebonen. Hierdoor ontstaan uitgebalanceerde aroma`s. De juiste dosering is 19 tot 22 gram (2-kops filter) versgemalen koffie met correcte maalgraad.

2De ideale watertemperatuur

Solis espressomachines zijn uitgerust met een PID watertemperatuur stabilisatie module. De digitale Solis-technologie zorgt voor een precieze temperatuurregeling tot 1°C nauwkeurig, zodat het aroma van de espresso zich volledig kan ontwikkelen.

3De juiste extractiedruk

De unieke lagedruk voorperculatiefunctie (van 2-4 bar) zorgt ervoor dat de gemalen koffie eerst zachtjes wordt bevochtigd. Deze kan daardoor gemakkelijk uitzetten voor gelijkmatige extractie in de gehele filter. Dit zorgt voor een optimale aroma-afgifte. Het voorkomt ‘een tunnel’ in de gemalen koffie waardoor slechts een gedeelte van de koffie bevochtigd wordt.

4De juiste stoomdruk

Voor de koffieliefhebber met koffievoorkeuren met melkschuim is het vierde basiselement ook zeer van belang. De espressomachines van Solis genereren voldoende stoomdruk om micro-schuim te creëren. Micro-schuim is gemaakt van duizenden minuscule belletjes melk, die de espresso oliën opnemen en voor een zoete/gebalanceerde espressosmaak zorgen.

Raadpleeg de specificaties en verkooppunten van dit toestel hieronder:

Reageer