volmer

Wij Belgen kunnen als de beste genieten van een heerlijke aperitief. Maar ken je Volmer al?

Charmante streek

De Luberon is een prachtige streek in de Provence getypeerd door een magnifieke natuur en charmante dorpjes. Volmer vat deze streek perfect samen in een glaasje. Serveer met ijsblokjes, een frisse tonic of cava. 

Maar hoe is het drankje ontstaan? In de jaren 50 van de vorige eeuw biedt Madame Volmer uit de Luberonstreek haar vrienden een homemade aperitief aan. Een elegant drankje met een bitterzoete toets en een fruitig accent van appelsien. Hoewel Madame Volmer intussen niet meer is, is haar recept blijven bestaan. 

volmer aperitief

Geheim recept

Jarenlang leeft het recept verborgen, tot dat Annelies Lefere, een jonge Belgische onderneemster, het drankje in een artisanale distilleerderij in Luberon produceert. Annelies’ ouders mochten in de jaren ’70 het drankje bij Madame Volmer proeven en kregen het recept mee naar huis. Annelies ruilde haar goedbetaalde job in om haar passie voor het drankje te volgen en haar droom te verwezenlijken. 

Het drankje  wordt op basis van een regionale rosé wijn, een distillaat van zoete en bittere appelsien, rietsuiker en een geheime kruidenmix geproduceerd. Na 3 maanden rust en rijping is het tijd om eindelijk te genieten van een glaasje Volmer. 

Perfecte zomerdrankje

Het gracieuze drankje met een alcoholpercentage van 15% is het perfecte zomerdrankje. De bitterzoete smaak en de fruitige toets van appelsien vormen de perfecte balans. Een ding is zeker, Volmer is 100% genieten!