Adaptive, de dampkamp die zich aanpast aan het gebruik, is het nieuwe pronkstuk van Novy.

‘The home does not exist ‘. Dat was dit jaar de slogan van de Biënnale Interieur in Kortrijk. Als we eventjes verder nadenken is een waarheid als een koe. Tegenwoordig is een huis niet meer een verzameling van aparte ruimtes, maar een grote leefruimte. Ook de keuken. Maar welke impact heeft dat nu? Ook Novy heeft zich die vraag gesteld, specifiek gericht op de dampkap en kookplaat.

Het resultaat is werkelijk een spraakmakend conceptdesign die de naam Adaptive heeft gekregen. Novy werkte hiervoor samen met David Pas. Het omvat een combinatie van dampkap en kookplaat. De Adaptive, een vlag die de lading dekt, past zich aan aan zowel gebruiker als omgeving. Het zuigoppervlak van de Adaptive neemt toe of af naargelang de kookplaat meer of minder intensief wordt gebruikt.

De Adaptive is vervaardigd uit een stijlvol wit en geborsteld aluminium. Het toestel is een knap staaltje design dat toch heel tijdloos is. Door de integratie van talloze andere slimme features kan de persoon achter het fornuis zich focussen op de essentie: het koken zelf!

Hoewel de Adaptive nog niet volledig op punt staat, kunnen we toch al een blik op de toekomst werpen. Een ding is zeker, deze slimme dampkap is een technologisch pareltje!

 

Klik hier om producten in te laden

 

 

Reageer