La chocolatière

Met de ijzige temperaturen die momenteel ons land in bedwang houden, besloten we ons te verwarmen aan een leuk vooruitzicht… Pasen en zelf 3D figuurtjes maken uit chocolade!

Aan de slag!

Benodigdheden

  • Een hittebestendige kannetje en kookpot om de chocolade au bain-marie te verwarmen
  • Spatel
  • Lepel
  • Kookthermometer
  • Koelkast
  • 3D vorm naar keuze
  • Chocoladedruppels

Werkwijze

  1. Nadat je in het kannetje de chocolade op 49°C hebt laten smelten, laat je de temperatuur zaken tot 28°C om daarna terug zachtjes op te warmen tot 32°C.
  2. Zorg ervoor dat de vorm droog en stofvrij is.
  3. Vul de vorm met de gesmolten chocolade en tik met een lepel tegen de buitenzijde van de vorm om luchtbellen te verwijderen.
  4. Verwijder overtollige chocolade door deze uit de vorm te gieten zodat er nog maar een fijn laagje chocolade achterblijft.
  5. Zet de vorm in de koelkast voor een 15-tal minuten
  6. Verwijder de vorm voorzicht.

Dus nu rest er ons nog maar de grote vraag: hoe lang zal het duren vooraleer deze lekkernij zal opgepeuzeld worden?

Benieuwd waar je 3D chocoladevormen van La Chocolatière kunt vinden?

Reageer