novy onderzoek

Als Belgische fabrikant en specialist in keukenventilatie weet Novy als geen ander wat een dampkap kan bijdragen of net verstoren in een aangename keuken. Om dit in cijfers uit te drukken, doen zij beroep op een Europees consumentenonderzoek.

Rol van dampkap in woning

Het kwalitatieve én kwantitatieve onderzoek, in opdracht van Novy, peilt naar de rol van een dampkap in de woning. Een eerste voorwaarde voor gezelligheid blijkt een beperkt geluidsniveau te zijn.

Een significante opmerkelijkheid uit het onderzoek, toont aan dat de functie van de keuken verschilt van land tot land. Zo linkt een Nederlander zijn keuken eerder aan een functionele werkplaats, terwijl Fransen en wij Belgen de keuken als het hart van het huis beschouwen.

Gezelligheid troef

Waar er wél wordt in overeen gekomen, is dat de keuken in de eerste plaats gezellig moet zijn. Het toestel dat hier de grootste verantwoordelijkheid bij draagt, is de dampkap. Die bepaalt immers de geur, de stilte en de rust in huis.

92 % van de Belgische keukens maakt gebruik van een dampkap. En met een gemiddelde tevredenheid van 7,7 ergert de Belg zich nog het meeste aan het geluidsniveau van diens afzuigsysteem.

Naar aanleiding van dit ondezoek, liet Novy 200 mensen gedurende drie dagen koken zonder dampkap. Een relevant verschil in geur- en condensvorming werd bijzonder snel opgemerkt. 72 % van de respondenten bekende achterna veel positiever te staan over hun aanwezig afzuigsysteem in de keuken.

Stil toestel

Ook op zoek naar een toestel dat op een stille en zuiverende manier je kookdampen wegwerkt? Bekijk het Novy gamma dampkappen – met een oplossing op maat voor elk type keuken. Zo is er bijvoorbeeld de (Maxi) Pure’Line met ingebouwde geluidsdemper, de geruisloze Odormatic met geïntegreerd luchtgordijn of Zen, een decoratief eilandmodel.

De waarde van een geruisloze dampkap, dat merk je meteen aan de rust en gezelligheid in huis.

7520 Zen

eilandkap Zen met met motor en standaard...

Dampkap
Novy

prijs: < €2378

692

Telescopische dampkap (mechanische bediening)...

Dampkap
Novy

prijs: < €899

663

Telescopische dampkap (elektronische bediening)...

Dampkap
Novy

prijs: < €879

7640 Flat'line

Eilandschouwkap 90 cm in RVS. De keuken...

Dampkap
Novy

prijs: < €1649

7840 Vision

Hoofdvrije dampkap met strakke lijn uitvoering...

Dampkap
Novy

prijs: < €1549

6845

Inbouwgroep volledig afgewerkt in inox. Geschikt...

Dampkap
Novy

prijs: < €1549

661

Telescopische dampkap integreerbaar in één...

Dampkap
Novy

prijs: < €559

939 Onderbouw

Onderbouw dampkap in Inox (onder een kast...

Dampkap
Novy

prijs: < €515

6820 Pure'line Compact 120 inox

Flexibele installatiemogelijkheden dankzij...

Dampkap
Novy

prijs: < €1869

7251

"Pro'line" decoratieve eiland...

Dampkap
Novy

prijs: < €2019

Reageer