novy onderzoek

Als Belgische fabrikant en specialist in keukenventilatie weet Novy als geen ander wat een dampkap kan bijdragen of net verstoren in een aangename keuken. Om dit in cijfers uit te drukken, doen zij beroep op een Europees consumentenonderzoek.

Rol van dampkap in woning

Het kwalitatieve én kwantitatieve onderzoek, in opdracht van Novy, peilt naar de rol van een dampkap in de woning. Een eerste voorwaarde voor gezelligheid blijkt een beperkt geluidsniveau te zijn.

Een significante opmerkelijkheid uit het onderzoek, toont aan dat de functie van de keuken verschilt van land tot land. Zo linkt een Nederlander zijn keuken eerder aan een functionele werkplaats, terwijl Fransen en wij Belgen de keuken als het hart van het huis beschouwen.

Gezelligheid troef

Waar er wél wordt in overeen gekomen, is dat de keuken in de eerste plaats gezellig moet zijn. Het toestel dat hier de grootste verantwoordelijkheid bij draagt, is de dampkap. Die bepaalt immers de geur, de stilte en de rust in huis.

92 % van de Belgische keukens maakt gebruik van een dampkap. En met een gemiddelde tevredenheid van 7,7 ergert de Belg zich nog het meeste aan het geluidsniveau van diens afzuigsysteem.

Naar aanleiding van dit ondezoek, liet Novy 200 mensen gedurende drie dagen koken zonder dampkap. Een relevant verschil in geur- en condensvorming werd bijzonder snel opgemerkt. 72 % van de respondenten bekende achterna veel positiever te staan over hun aanwezig afzuigsysteem in de keuken.

Stil toestel

Ook op zoek naar een toestel dat op een stille en zuiverende manier je kookdampen wegwerkt? Bekijk het Novy gamma dampkappen – met een oplossing op maat voor elk type keuken. Zo is er bijvoorbeeld de (Maxi) Pure’Line met ingebouwde geluidsdemper, de geruisloze Odormatic met geïntegreerd luchtgordijn of Zen, een decoratief eilandmodel.

De waarde van een geruisloze dampkap, dat merk je meteen aan de rust en gezelligheid in huis.

7550 Mood Wit

Design en sfeer zijn de 2 basiselementen...

Dampkap
Novy

prijs: < €2599

899 Touch

Inbouwgroep Touch 90 cm met wit glas. randafzuiging motor...

Dampkap
Novy

prijs: < €1019

815

Integreerbare dampkap (past in alle meubelen...

Dampkap
Novy

prijs: < €525

821 Mini Pure'line

De Mini Pure’line met een breedte van 86 cm is erg geschikt...

Dampkap
Novy

prijs: < €1199

7650 Flat'line

Eilandschouwkamp 100 cm in RVS. Indicatie...

Dampkap
Novy

prijs: < €1719

7850 Vision Zwart

Wandkap Vision 75 cm zwart glas.  Net...

Dampkap
Novy

prijs: < €1149

686 Fusion

Afgewerkt in glas. Auto-stop, automatische...

Dampkap
Novy

prijs: < €979

7835 Vision Zwart

Wandkap Vision 90 cm zwart glas zonder motor. Net...

Dampkap
Novy

prijs: < €1299

7848 Vision

Hoofdvrije wandkap Vision 120 cm zwart glas...

Dampkap
Novy

prijs: < €1549

6831 Pure'Line

Inbouwgroep volledig afgewerkt in wit. Geschikt...

Dampkap
Novy

prijs: < €1499

Reageer