Antwerpen Proeft

Voor de liefhebbers van culinaire hoogstandjes, zijn het hoogtijden. Allerlei culinaire events overrompelen ons kleine belgenlandje. Een daarvan is Antwerpen Proeft. Wij woonden alvast de persconferentie bij in het Anwerpse Piva.

Culinaire hoofdstad

Dat Antwerpen heel trots is op zijn restaurants, steken ze niet onder stoelen of banken. Tijdens de persconferentie mochten we meer dan een keer horen dat Antwerpen Vlaanderens culinaire hoofdstad is. Van donderdag 14 mei tot en met zondag 17 mei mag Antwerpen voor de negende keer op rij duizenden bezoekers verwelkomen op Antwerpen Proeft, het jaarlijkse gastronomische event in Antwerpen.

Voor een zeer schappelijke prijs (5 of 7,5 euro) kan je genieten van heerlijke gerechtjes van zeer gerenommeerde chefs en rijzende sterren. Proef samen met vrienden en familie tongstrelende bereidingen en maak zo je selectie van welke restaurantbezoekjes je zeker wilt vastleggen. Er is zelfs de mogelijkheid om kookworkshops te volgen en kookdemonstraties bij te wonen. Naast genieten, kan je zelfs iets bijleren ook! En alsof dat nog niet genoeg is, kan je na gesmuld te hebben, volledig uit je dak gaan op verschillende afterparty’s.

Ambassadeurs

Zoals elk jaar wordt Antwerpen Proeft vertegenwoordigd door enkele ambassadeurs. Zo is er Nathalie Meskens, bekend TV-gezicht en eigenares van Yam Thai en Nimman. Luc Hoornaert vult mooi aan als culinair auteur en überfoodie. Als laatste is Wouter Keersmaekers, chef-kok van restaurant De Schone van Boskoop en het Antwerpse Monument de derde ambassadeur van dit evenement.

Nieuw op Antwerpen Proeft

Naast restaurants en chef-koks kom je ook heel wat kleinere producenten uit de food-en drankbranche tegen. Telkens met een boeiend verhaal, leer op je deze manier nieuwe producten en gepassioneerde mensen kennen.

Nieuw op Antwerpen Proeft is de AEG Sous-vide Experience. De nieuwste kooktechnieken met AEG-toestellen kan je hier komen bewonderen. AEG wil met demonstraties en workshops aantonen welke innovatieve technieken er in de keuken plaatsvinden en hoe lekker die kunnen zijn.

Regent het pijpenstelen, zoals dat niet zo onmogelijk is in België, dan kan je gaan verschuilen in de indoor tent. Ook daar is er een groot aanbod aan plezier en lekkers.

Waar?

De Waagnatie, Rijnkaai 150, 2000 Antwerpen

Inkom: 5,5 euro

Openingsuren:
Donderdag 14/5: 12u- 23u
Vrijdag 15/5: 17u-23u / 22-3u afterparty
Zaterdag 16/5: 15u-23u / 22u-3u: afterparty
Zondag 17/5: 12u-21u

Alle informatie kan je nog eens nalezen op www.antwerpenproeft.be

Reageer