boretti-plafonddampkap

De ‘Pure Air Cure’-dampkappen van Boretti zijn milieuvriendelijk en dat hebben ze voornamelijk te danken aan een geïntegreerde PlasmaNorm-filter. Deze verdienste werd op Batibouw dan ook beloond met een nominatie voor de ECO award, de prijs voor het meest milieuvriendelijke product of dienst.

Milieuvriendelijke recirculatiedampkap van Boretti

Boretti wist de nodige aandacht te trekken op Batibouw, dankzij een opname in het ECO-parcours en de daarbij behorende nominatie voor de ECO award. Deze prijs wordt uitgereikt aan het meest milieuvriendelijke product (of dienst) en alle genomineerde standhouders worden vervolgens in het ECO-parcours opgenomen, zodat de bezoeker die bijzondere waarde hecht aan ecologie gemakkelijk tot bij hen geleid kan worden.

Recirculatie in combinatie met een PlasmaNorm-filter

Boretti greep net naast de prijs, maar de nominatie op zich is bijzonder exclusief te noemen. In de keukenhal waren immers slechts twee genomineerden terug te vinden. De ‘Pure Air Cure’-dampkappen van Boretti kwamen in aanmerking voor deze nominatie dankzij hun PlasmaNorm-filter, die de werking van de recirculatiedampkap optimaliseert.

Zoals iedereen ongetwijfeld weet, filtert een recirculatiedampkap eerst de afgezogen lucht vooraleer hij die daarna opnieuw de woning inblaast. In tegenstelling tot de klassieke afvoer naar buiten treedt er hierdoor ten eerste geen energieverlies op, een voordeel waarover alle recirculatiedampkappen beschikken. Maar daarnaast hoef je deze filter niet na zes maanden te gaan vervangen, maar kan je hem zes à zeven jaar lang blijven gebruiken en voorkom je dus dat er een hele stapel filters op de afvalberg terecht komt.

Het is uiteraard ook belangrijk dat deze uitgeblazen lucht door het filterproces geen gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. Zo bevat de PlasmaNorm-filter, in tegenstelling tot andere toegepaste technieken, totaal geen kankerverwekkende nitrosaminen en zuivert hij bovendien de lucht van allerlei bacteriën en ziektekiemen.

Daarnaast zijn de ‘Pure Air Cure’-dampkappen uitgerust met uitgebalanceerde motoren, waardoor ze niet veel geluidsoverlast veroorzaken, slechts 30 dB(A). Uiteraard zijn er voor diegenen die helemaal geen geluid in huis tolereren, ook dampkappen met een externe motor beschikbaar.

Technische info – Hoe werkt deze filter nu precies?Wel, nadat de vetfilters hun werk verricht hebben, namelijk het tegenhouden van de vetdeeltjes in de afgezogen lucht, worden de overgebleven kookdampen door een op plasma gebaseerd reactie -en oxidatieproces in een geurloze mix van CO2, water en zuurstof veranderd. De kleine restant die niet omgevormd wordt, wordt door een koolstoffilter die omheen de plasmagenerator werd aangebracht, opgevangen.

Reageer