Het geheim van Le Creuset: de chocoladetaart

Het geheim van Le Creuset: de chocoladetaart

Met behulp van de kwaliteitsvolle aardewerken taartvorm bereid je duizend en één zoete lekkernijen. Maar een chocoladetaart, dat blijft een idylle. Le Creuset deelt graag met jou hun recept.

Ingrediënten

 

  • 1 rol kruimeldeeg / als je tijd hebt is een vers gekneed deegje nog dat tikkeltje lekkerder
  • 250 gram pure chocolade
  • 150 gram boter, in blokjes
  • 60 ml water
  • 4 eitjes
  • 100 gram suiker
  • frambozen als decoratie

Schort aan? We gaan aan het werk:

  • Verwarm de oven op 180° C. Ondertussen vet je de taartvorm in met boter.
  • Leg het kruimeldeeg in de vorm en druk overal goed aan. Prik nu enkele gaatjes met een vork en strooi de aardewerken bakerwten over het oppervlak. Bak gedurende 20 min.
  • Haal de erwten uit de schaal en laat wat afkoelen. Terwijl hak je de chocolade in stukjes en laat je die samen met de boter au bain-marie smelten. Laat heel even afkoelen en voeg dan het eigeel toe.
  • De eiwitten klop je tot een luchtig schuim. Hier voeg je de suiker aan toe. Vervolgens meng je het eiwit voorzichtig onder het chocolademengsel en giet je die over de taartbodem.
  • Laat de chocoladetaart minimum drie uur afkoelen in een frisse ruimte of in de koelkast.

Geniet van je zoet toetje!

 

 

CZ en Brandina geven weg!



Reageer

About The Author

Related posts