kookeet 2015

Kookeet, het jaarlijkse culinaire festival in Brugge kon alweer op heel wat succes rekenen. Ook de weergoden waren het evenement gunstig gezind. Wij deden alvast een babbeltje met Peter Goossens en Gert De Mangeleer! Een stralend zonnetje, overheerlijke gerechten en een sfeervol muziekje. Wat heb je nog meer nodig?

Maak kennis met topgastronomie

Op een zeer toegankelijke manier kennis maken met de topgastronomie. Dat is het uitgangspunt van dit culinaire festival. Kookeet mocht dit jaar 5 kaarsjes uitblazen. Om deze verjaardag te vieren, pakt het festival uit met drie Belgische driesterrenchefs: Geert Van Hecke, Peter Goossens en Gert De Mangeleer.

kookeet brugge 1

Dertig Brugse topchefs serveren drie dagen lang de heerlijkste gastronomische gerechten aan zeer democratische prijzen. Nieuw aan deze editie was dat het festival verplaatst is naar de achterkant van het station op het ‘Geert Van Hecke plein’. Daarnaast werden er ook meer gerechten in een glutenvrije versie aangeboden.

Naast de verschillende eetstandjes van de verschillende restaurants, is er ook een champagne-, wijn- en koffiebar aanwezig. In het Kookpaleis kan je allerlei kookdemo’s mee volgen. Zo kan je niet alleen je smaakpapillen verwennen maar je kan ook nog iets bijleren.

 

kookeet brugge 2

Aan de babbel

Gert De Mangeleer, de junior van de 3 driesterrenchefs, is verheugd om terug te zijn. Deze keer pronkt hij met zijn nieuw concept : L.E.S.S.

“Kookeet is echt een prachtig evenement met een heel sterke PR-machine achter. Ik ben heel blij om hier terug te staan maar vooral omdat ik hier met L.E.S.S sta om te tonen wat ons concept precies is. Alle gerechten staan in het midden van de tafel en iedereen kan ervan genieten. Ik denk dat dit ook de toekomst van de gastronomie is. Ik geloof dat er in de toekomst enerzijds de topgastronomie en anderzijds een vlotte conceptgastronomie zal overblijven.”

kookeet gerechten

Peter Goossens was dit jaar de gastchef van Kookeet. Wij sloegen een babbeltje met deze vaste waarde in de wereld van de gastronomie:

“De sfeer, het prachtige weer en de selectie van de restaurants zijn de sterkste punten van dit festival. Ik ben zeer verheugd om hier te zijn, zeker als buitenstaander aangezien ik niet gelegen ben in Brugge. Qua voorbereiding kruipt hier zeer veel werk voor zowel de restaurants als voor de organisatie. Maar het eindresultaat is voortreffelijk: een professionele en verzorgde aanpak in combinatie met de uitmuntende gerechten maken dit festival steeds geslaagd en een echt festijn.”

Reageer