arôme beka

Gietijzeren kookpotten zijn hot. Gaat het om pure nostalgie of hebben we dit fenomeen aan de talrijke televisiechefs met een voorliefde voor gietijzer te danken, het maakt ons allemaal niet uit, ook wij omarmen deze trend. En meer bepaald, de nieuwe gietijzeren lijn ‘Arôme’ van Beka.

 

Arôme

Beka lanceert zijn allereerste lijn in geëmailleerd gietijzer, en doopt die ‘Arôme’. De lijn bestaat uit drie verschillende cocottes, met een mooie rode emaillaag aan de buitenkant, die de potten beschermt tegen krassen. En dat niet alleen, de kookpotten zijn binnenin ook voorzien van een beige emaillaag, waardoor ze veel gemakkelijker te reinigen en hygiënischer zijn.

De gietijzeren kookpotten hebben natuurlijk een bijzonder sterke nostalgische waarde, maar daarenboven biedt dit materiaal dankzij zijn uitstekende warmtekwaliteiten een aantal niet te versmaden voordelen. Gietijzer verspreidt de warmte namelijk gelijkmatig over het volledige oppervlak van de kookpot en zal die warmte ook lang gaan vasthouden voor een optimaal kookresultaat.

Gietijzer is ook zeer goed bestand tegen hitte, waardoor je de kookpot naar hartelust op het vuur mag laten sudderen. Ook smaken en aroma’s blijven beter behouden in dit materiaal. Met andere woorden, de smaakvolle gerechten die onze grootmoeders ons vroeger telkens opnieuw wisten voor te zetten, die kunnen ook wij voortaan in alle gemak uit de mouw toveren. Of meer bepaald, uit de gietijzeren Bekapan.

 

Reageer