keukentrend marmer

Dé keukentrend is de terugkeer van marmer in werkbladen. Zoals blijkt uit onderstaande voorbeelden

Library

Library Starck

Philippe Starck koos er hier voor om, naast het gebruik van roestvrij staal en mahoniehout, ook marmer in de keuken ‘Library’ te gaan integreren. Zowel het keukenwerkblad van de kookunit, als het tafelblad van de eettafel op barhoogte, zijn vervaardigd uit marmer met grote nerfstructuren – Philippe Starck by Warendorf.

Link tussen materiaal en meubel

Alu En Stein

Martin Steiniger bewees al eerder met zijn ‘Alu en Stein keuken’ dat hij de link tussen materiaal en meubel maar al te best begrijpt. De betonnen keuken waarmee hij dit jaar naar buiten komt, is wederom een sterk staaltje design. Steiniger is de marmertrend een stapje voor en gaat volledig voor de industriële look.

Ode aan de jaren ’60

Siematic

SieMatic brengt met zijn vernieuwde 6006 KM keuken een ode aan de jaren ’60, toen voor het eerst greeploze deuren op de markt kwamen. Het gestroomlijnde design van toen is nog steeds uiterst hedendaags. Met de afgeronde plinten knipoogt SieMatic naar de Sixties, maar deze uitvoering met dun marmeren werkblad zorgt ervoor dat de keuken helemaal mee is met zijn tijd.

Flexibele tafel

Poggenpohl

Deze uittrekbare tafel en bijhorend keukeneiland van Poggenpohl bewijzen dat marmer helemaal niet altijd statisch hoeft te zijn. De flexibele tafel krijgt een degelijk karakter dankzij het gebruikte natuursteen, maar blijft toch heel eigentijds. Het eiland lijkt een uitvergrote versie van de tafel, zodat de verhouding klopt en de horizontaliteit niet verstoord wordtDeze uitrekbare tafel en bijhorend keukeneiland van Poggenpohl bewijzen dat marmer helemaal niet altijd statisch hoeft te zijn. De flexibele tafel krijgt een degelijk karakter dankzij het gebruikte natuursteen, maar blijft toch heel eigentijds. Het eiland lijkt een uitvergrote versie van de tafel, zodat de verhouding klopt en de horizontaliteit niet verstoord wordt.

 

Matrix : elegantie troef

Matrix

Varenna brengt een nieuwe Matrix versie op de markt, waarbij iepenhout, lokale natuursteen en inox op intrigerende wijze worden gecombineerd. De eigenschappen van de materialen worden gelinkt aan hun functionele toepassing: RVS is heel hygiënisch, terwijl natuursteen heel duurzaam en krasbestendig is. Harmonische elegantie troef!brengt een nieuwe Matrix versie op de markt, waarbij iepenhout, lokale natuursteen en inox op intrigerende wijze worden gecombineerd. De eigenschappen van de materialen worden gelinkt aan hun functionele toepassing: RVS is heel hygiënisch, terwijl natuursteen heel duurzaam en krasbestendig is. Harmonische elegantie troef!

Marmer in landelijke sfeer

Siematic landelijk

Marmer zal het landelijke aspect van een keuken nog meer benadrukken, dat zie je overduidelijk bij deze keuken van Siematic. Het merk is ogenschijnlijk heer en meester in het combineren van onverenigbare keukenfrontstijlen en uiteenlopende materialen, zoals hout, matte lak, marmer en andere natuursteensoorten, staal en glas.

Diepgrijs & warm hout

Arclinea

Arclinea gebruikt voor ‘Lignum & Lapis’ vooral natuurlijke materialen: de combinatie van het ‘Grabla’ marmer met zijn diepgrijze kleur en het warme hout leveren een oerdegelijke, toch vertrouwde keukenomgeving op. Het ‘Industrial Sculpture’ keukeneiland, zoals het wordt genoemd, bestaat uit een zichzelfdragende structuur, een keukenwerkblad en een volledig geïntegreerde spoelbak, helemaal vervaardigd uit marmer.

Reageer