bulthaup B2

Deze B2 keuken van Bulthaup is een echte pionierskeuken. Zowel in de vorm als in de uitvoering wijkt deze sterk af van de traditionele keuken die we allemaal voor ons zien. Toch biedt deze keuken alles wat je moet hebben, net zoals in een traditionelere keuken. Kom het hier te weten!

Timmeren versus koken

Koken is net hetzelfde als een meubel in elkaar timmeren: met de juiste tools en inzichten kom je tot iets geweldig. Het is soms wonderlijk hoe je enkel door verschillende ingrediënten samen te voegen tot zulke verrassende en vooral smaakvolle resultaten kan komen. Met dat idee hebben de ontwerpers van het Weense EooS deze keuken onder handen genomen.

Allereerst is er een grote kast voorzien waar je al je keukengerei in kwijt kan. Net zoals een gereedschapskast bij een timmerman. Alles heeft zijn vaste plekje zodat je alles steeds terugvindt.

Werkbank

Ook het keukeneiland verwijst op creatieve wijze naar de werkbank van de schrijnwerker. De schuine poten geven de nodige stabiliteit en het stevige werkblad kan tegen een stootje. Het moderne jasje in inox geeft deze keuken een geslaagde industriële toets.

bulthaup kastEfficiënte indeling

Niet alleen het design is enorm geslaagd. Er is uiteraard ook goed nagedacht over een efficiënte indeling. Alle elementen die traditioneel aanwezig zijn in een keuken, zijn hier ook present, maar de ontwerpers hebben het op een creatieve manier aangepakt. Opbergkasten zijn een voor een op de slimste manier onder handen genomen.

Een pionierskeuken is uiteraard gemaakt voor pioniers en die kunnen niet altijd op voorhand weten er op hun levenspad zal komen. Deze keuken past hoe dan ook steeds in hun leven. Het ontwerp bestaat uit een keukenkast, een kast voor toestellen en een keukenwerkbank. Zonder al te veel poespas kan je deze elementen overal mee naartoe nemen en netjes in je leven passen.

 

Bulthaup denkt met hun B2 keuken bovendien ook verder. De keukenkasten zijn geen typische keukenkasten en maken zo makkelijk de link naar de andere leefruimtes. De openheid en luchtige structuur wordt zo behouden.

Bovendien is deze keuken ideaal om kookworkshops en culinaire presentaties te verzorgen. Dankzij de open structuur van de keuken kan je elke stap van het kookproces meevolgen. Bewonder de chef kok als een tovenaar achter zijn eiland!

bulthaup b2 keuken

Aanrader!

Wie deze prachtige keuken in real life wil bewonderen, voelen , proeven en zien moet zeker eens naar de Skybar in Antwerpen gaan.

Reageer