Internationale dag van de kroket!

Internationale dag van de kroket!

De kroket zou ruim 300 jaar geleden uitgevonden zijn in Frankrijk door de kok van Lodewijk XIV.  Het krokante lekkers was toen in de vorm van een ei en werd gebakken in reuzel, echter was de basis er om de fantasie de vrije loop te laten gaan qua vormen en smaken!

Ondertussen heeft de kroket zijn weg gevonden via België, naar Nederland en de rest van de wereld.

Een mini-kaaskroketje bij het aperitief smaakt altijd, maar de garnaalkroket als voorgerecht staat ook nog steeds in onze top 10!
Bij een hoofdgerecht ligt een klassiek aardappelkroketje nooit in de weg en zelfs bij een zoet dessert is de kroket zijn introductie in alle stilte aan het doen.

Het lijkt ons hoog tijd om dit gefrituurde kleinood in al zijn varianten te vieren en hiervoor halen we graag onze handigste accessoires naar boven!

De basis: Aardappelpuree maken

 

 

Roerzeven met de passe-vite zoals we het onze grootmoeders nog hebben zien doen:

6540631074

Roerzeven
Moha

prijs: < €72.5

ML20DQF

Roerzeven
Cristel

prijs: < €94.9

GF24200

Roerzeven
GEFU

prijs: < €76.25

 

Of met een pureestamper indien het niet zo fijn hoeft te zijn:

Klik hier om producten in te laden

 

Maar ook een keukenrobot kan u hierbij helpen:

 

 

Vormgeven: Gebruik uw fantasie

U hoeft geen speciale apparatuur in huis te hebben om uw kroketten de perfecte vorm te geven.  Vul eens een ijsblokjesvorm met puree, een uurtje in de koelkast of diepvries en paneren maar!

 

 

De afwerking: Het frituren

 

 

 

Succes!Reageer

About The Author

Deze vrolijke spring-in-het-veld pluist als een echte speurneus de nieuwste producten uit. Taarten, koekjes en zoetigheid uit de oven toveren doet ze al sinds ze een tiener was. Ondertussen leerde ze ook de andere keukentoestellen te gebruiken om volledige gerechten op tafel te zetten.
 Na het werk vind je haar meestal druk bezig met een alweer een nieuwe hobby, aan het sporten of aan het bijkletsen met de vriendinnen met een goed glas wijn in de hand.

Related posts