Heerlijk herfstig: meesterlijk geroosterde broccoliboompjes

Heerlijk herfstig: meesterlijk geroosterde broccoliboompjes

Broccoliboompjes die smaken naar geroosterde ribbetjes – het lijkt bijna te mooi om waar te zijn. Met dit eenvoudig recept heb je in no time een gezonde snack op tafel die heerlijk voedzaam is voor veggie dag – of gewoon zomaar, omdat het zo lekker is!

Ingrediënten

1 of 2 boompjes broccoli
geraspte cheddar kaas (optioneel)
olijfolie

Marinade 
2 eetlepels bruine suiker
1 theelepel (gerookte) paprikapoeder
cayennepoeder naar smaak
1 theelepel grof zeezout
Ciderazijn dip
1 tafellepel ciderazijn
1/4 theelepel fijne dijon mosterd
snufje (zee)zout
snufje (gerookte) pikante paprikapoeder

geroosterde broccoli 22138908375_46c525be1e_z 21951999939_ef82618ff5_z

Recept

Laat de oven voorverwarmen op 200°C. Doe zo’n twee scheuten op de bodem van een grote braadpan of ovenschotel. Combineer inmiddels alle ingrediënten voor de marinade in een kleine kom. Proef deze zeker eens vooraleer je de broccoli ermee insmeert – deze zou een kleine smaakbom moeten zijn, iets zouter dan zoet. Pas hoeveelheden aan indien nodig.

Klik hier om producten in te laden

Bereid de broccoli voor door alle knobbelige kantjes en harde steel weg te snijden. Snijd de boompjes indien nodig in de lengte door om lange, fijne “staken” te verkrijgen. Plaats de stengels met de gesneden kant naar onder in de braadpan. Besprenkel de topjes met een klein beetje olijfolie en de marinade. Rooster de broccoli zo’n 20 minuutjes, tot ze onderaan diepbruin geworden zijn.

Intussen kun je de ciderazijn dip voorbereiden: meng alles samen in een kommetje. Draai vervolgens de broccoli op z’n andere kant, besprenkel de gebakken zijde met nog meer marinade en braad verder gedurende zo’n 10 tot 15 minuten. Haal ze uit de oven en – indien gewenst – besprenkel het resultaat met geraspte cheddar. Smakelijk!

Fan van onze geroosterde broccoli? Cuizine.be verrast je elke zondag met een lekker recept, gecreëerd met de tools van onze partners op Niwzi.

22149075391_46db01eef7_z

Geïnspireerd op een recept van Smitten Kitchen.

 Reageer

About The Author

Anastasya pluist als een doorgewinterde foodie de nieuwigheden en essentials uit voor op het aanrecht. Of een vrouw in de keuken thuishoort? In ieder geval wel als daar de Gin Martini’s te vinden zijn. Wanneer ze geen pasta alle vongole in elkaar flanst of een fles blanc des blancs ontkurkt, trekt Anastasya de Table-To-Taxi schoenen uit de kast ‘for a night on the town’ om de hipste restaurants, eettenten en tapasbars uit te testen.

Related posts