[gap height=”30″]

Er zijn heel wat recepten voor een warme kop chocolademelk, maar dit moét wel de lekkerste zijn. Deze hot cocoa is een overheerlijke traktatie voor op een koude winterdag – je maakt er werkelijk iedereen blij mee.

[gap height=”30″]

warme-choco-1 warme-choco-2

[gap height=”40″]

Ingrediënten droge mix

100g bruine suiker
1 eetlepel maïzena
85g donkere chocolade in stukjes
40g cacaopoeder naar keuze
1/4 theelepel vanille extract
1/8 theelepel fijn zeezout

[gap height=”30″]

Recept

Combineer alle ingrediënten in een keukenrobot of blender en meng tot je een poederige massa krijgt. Als je geen professioneel toestel tot je bereik hebt kun je de chocolade raspen en vermengen met de rest van de ingrediënten. Dit droge mengsel hot cocoa blijft in een luchtledige container bij kamertemperatuur zo’n twee maanden goed.

[gap height=”30″]

warme-choco-3 warme-choco-4

[gap height=”30″]

Bereiding: verwarm een kopje melk – dit kan bijvoorbeeld ook kokosmelk of amandelmelk zijn – in een pannetje op een medium vuur. Voeg drie eetlepels van de hot cocoa mix toe. Roer er nog zo’n twee minuten door tot het brouwsel suddert en de mix volledig is opgelost.

[gap height=”20″]

Giet vervolgens in een mok. Werk je warme chocolademelk af met mini-marshmallows of een toefje slagroom. Creatievelingen kunnen opteren voor hagelslag, cacaopoeder of kaneel. De hot cocoa mix is trouwens een erg leuk geschenk voor vrienden en familie. Verdeel de droge mix in propere jars, potten of confituurglazen en personaliseer met naamkaartjes en lint.

[gap height=”40″]

Fan van onze hot cocoa? Cuizine.be verrast je elke zondag met een lekker recept, gecreëerd met de tools van onze partners op Niwzi.

[gap height=”20″]

Geïnspireerd op een recept van Smitten Kitchen.

[gap height=”30″]