Warm de winter door: de lekkerste chocomelk maak je zo

Warm de winter door: de lekkerste chocomelk maak je zo

Er zijn heel wat recepten voor een warme kop chocolademelk, maar dit moét wel de lekkerste zijn. Deze hot cocoa is een overheerlijke traktatie voor op een koude winterdag – je maakt er werkelijk iedereen blij mee.

warme-choco-1 warme-choco-2

Ingrediënten droge mix

100g bruine suiker
1 eetlepel maïzena
85g donkere chocolade in stukjes
40g cacaopoeder naar keuze
1/4 theelepel vanille extract
1/8 theelepel fijn zeezout

Recept

Combineer alle ingrediënten in een keukenrobot of blender en meng tot je een poederige massa krijgt. Als je geen professioneel toestel tot je bereik hebt kun je de chocolade raspen en vermengen met de rest van de ingrediënten. Dit droge mengsel hot cocoa blijft in een luchtledige container bij kamertemperatuur zo’n twee maanden goed.

warme-choco-3 warme-choco-4

Bereiding: verwarm een kopje melk – dit kan bijvoorbeeld ook kokosmelk of amandelmelk zijn – in een pannetje op een medium vuur. Voeg drie eetlepels van de hot cocoa mix toe. Roer er nog zo’n twee minuten door tot het brouwsel suddert en de mix volledig is opgelost.

Giet vervolgens in een mok. Werk je warme chocolademelk af met mini-marshmallows of een toefje slagroom. Creatievelingen kunnen opteren voor hagelslag, cacaopoeder of kaneel. De hot cocoa mix is trouwens een erg leuk geschenk voor vrienden en familie. Verdeel de droge mix in propere jars, potten of confituurglazen en personaliseer met naamkaartjes en lint.

Klik hier om producten in te laden

Fan van onze hot cocoa? Cuizine.be verrast je elke zondag met een lekker recept, gecreëerd met de tools van onze partners op Niwzi.

Geïnspireerd op een recept van Smitten Kitchen.

 Reageer

About The Author

Anastasya pluist als een doorgewinterde foodie de nieuwigheden en essentials uit voor op het aanrecht. Of een vrouw in de keuken thuishoort? In ieder geval wel als daar de Gin Martini’s te vinden zijn. Wanneer ze geen pasta alle vongole in elkaar flanst of een fles blanc des blancs ontkurkt, trekt Anastasya de Table-To-Taxi schoenen uit de kast ‘for a night on the town’ om de hipste restaurants, eettenten en tapasbars uit te testen.

Related posts