Butternut squash – of zoals het bij ons noemt: de flespompoen – is een uitstekende pompoensoort om te roosteren dankzij z’n pittige, rokerige smaak. In deze voedzame salade combineren we het met een frisse geitenkaas en zwarte linzen. Dit zwart-oranje kleurenpalet past perfect bij het herfstseizoen en kan gemakkelijk geserveerd worden als hoofdgerecht!

Ingrediënten

voor 4 personen


80 g zwarte (of groene) linzen
een middelgrote butternut squash pompoen
3 El olijfolie
1 tl gemalen komijn
1 tl pikante, gerookte paprikakruiden (of cayennepeper)
1/2 tl zeezout
80 g geitenkaas
enkele dungesneden muntblaadjes
1 El rode wijnazijn
de geroosterde zaadjes van je butternut squash

5120165433_ef5c3fa396_z

Laat de oven op 200°C voorverwarmen. Schil en snijd de pompoen in blokjes. Vermeng de blokjes met twee eetlepels olijfolie, komijn, paprika en zout. Verdeel de blokjes over een laagje bakpapier en rooster ze zo’n 20 minuten. Draai de blokjes en rooster nog eens 10 tot 15 minuten indien nodig (tot ze zacht zijn). Laat de butternut squash blokjes afkoelen.

Klik hier om producten in te laden

5120153403_03653070b3_z

Drenk inmiddels de linzen in een kleine kom gedurende 10 minuten. Kook ze vervolgens in kokend, gezouten water tot ze zacht maar stevig zijn (30 minuten). Daarna afspoelen met koud water, afgieten en eveneens laten afkoelen.

5120759818_9861591795_z

Voeg de linzen en pompoenblokjes samen. Is er nog olie op het bakpapier, dan kun je deze ook toevoegen. Meng er dan stukjes geitenkaas, munt, rode wijnazijn en 1 eetlepel olijfolie bij. Werk af met zout en peper. Naar smaak kun je ook extra azijn toevoegen. Verdeel over bordjes en werk af met extra stukjes geitenkaas en munt.

5120773228_06e7065c0c_z

Fan van onze butternut squash salade? Cuizine.be verrast je elke zondag met een lekker recept, gecreëerd met de tools van onze partners op Niwzi.

Geïnspireerd op een recept van Smitten Kitchen.