alno keuken 1

Keramische keukens hebben zo hun voordelen, en die zijn best overtuigend te noemen. Alno AG besloot dan ook om twee keukens, AlnoStar Cera en AlnoCera, in een keramisch kleedje te stoppen. Het resultaat, dat voor het eerst op Belgische bodem op Batibouw werd voorgesteld, is een verbluffende combinatie van een helder ontwerpconcept en technologische knowhow.

Keramische keukenwerkbladen

Keukenwerkbladen uit keramiek, die hebben we wel al aan de lopende band zien verschijnen. Maar een volledig keramische keuken, die was tot nu toe enkel heel occasioneel te spotten bij keukenfabrikant(en) die in het bijzonder prijzige keukensegment gepositioneerd zijn. Maar op de Küchenmeile presenteerde ook Alno een keramische keuken. En al kan je deze keuken naar de maatstaven van de Duitse fabrikant niet echt een koopje noemen, de troeven van het materiaal zullen een meer dan determinerende factor bij de aankoop ervan blijken te zijn:

  • Keramiek is een 100% natuurlijk product. Het is daarnaast ook nog eens volledig recycleerbaar.
  • Keramiek is erg onderhoudsvriendelijk, hygiënisch en krasbestendig. Bij een schram kan je simpelweg over het blad wrijven, waarna de schending onmiddellijk weer verdwijnt.
  • Keramiek heeft een hoge zuurbestendigheid in tegenstelling tot bepaalde soorten natuursteen, die onmiddellijk aangetast worden wanneer ze blootgesteld worden aan zuren van citrusvruchten, … .
  • Keramiek is perfect bestand tegen ultraviolette stralen. Wanneer de zon door de ramen heen schijnt en de keuken gedurende enkele uren per dag in de zonneschijn hult, zal dit nooit of te nimmer kleurverschillen veroorzaken.

alno keuken

 

Twee versies

De keramische keuken komt er in twee verschillende versies. Vooreerst is er de greeploze AlnoStar Cera. De AlnoCerakomt er mét handgrepen, voor een minder afgemeten, strakke look. Het tegelijk tijdloze en hypermoderne keramische materiaal is daarenboven ook in twee verschillende kleuren te verkrijgen. Oxide Avorio is de subtiele ivoorwitte optie, terwijl Oxide Nero een hele donkere uitvoering is, waarbij het zo typerende keramische reliëf zeer zichtbaar is.

Het volledige keukenoppervlak van deze keukens, zowel de fronten als de zijpanelen, zijn van een flinterdun laagje keramiek voorzien, niet meer dan 3 mm dik. Voor wie helemaal overtuigd is van het natuurlijk materiaalgebruik, dat een rustieke sfeer schept, maar het prijskaartje toch niet volledig ziet zitten, komt Alno op de proppen met een schitterend alternatief. De lijnen AlnoStar Dur en AlnoDur, respectievelijk greeploos en met handgrepen, hebben namelijk een gelijkaardige ruwe virtuositeit, maar zijn ontworpen met een laminaatoppervlak. De wanden lijken net steen, doordat er een lichte structuur in werd aangebracht. Deze keukens zijn nu ook beschikbaar in de trendy grijstinten ‘Zand’ en ‘Lava’.

 

Reageer