Alessi brengt een ode aan Achille Castiglioni, de Italiaanse designmeester die dit jaar 100 jaar zou geworden zijn. Deze meesterlijke architect en industrieel designer stond gekend voor zijn vindingrijkheid en subtiele humor – de perfecte match met Alessi!

Om deze succesvolle samenwerking te vieren brengt Alessi drie klassiekers opnieuw uit: de bestekreeks ‘Dry’, de espressomok en schotel ‘Bavero’ en de ’AC04’-fruitschaal met vergiet. Pareltjes die moeiteloos de tand des tijds hebben doorstaan!

De bestekreeks ‘Dry’

Dit 24-delige bestekset zag het levenslicht in 1982 en mocht al snel daarna de Compasso d’Oro, een prestigieuze designaward, mee naar huis nemen. Deze heruitgave heeft een elegante koperkleurige afwerking.

 

AC04: Vergiet me niet

De klassieke AC04 fruitschaal met vergiet is de perfecte illustratie van het functioneel denken van Castiglioni. De dubbele toepassing doet zeker niet af aan de design-waarde. Ook dit derde stuk werd voor de gelegenheid in een koperkleurig jasje gestoken en komt in een gelimiteerde oplage van 999 stuks!

 

Koffie drinken met ‘Bavero’

Het verwondert ons niet dat de Italiaan Castiglioni bekend stond om een prachtig espresso setje. Het ‘Bavero’ Espessokopje en -schoteltje is beschikbaar in een set van twee, ook in een koperkleurige of volledig witte PVD-afwerking. Een must-have voor de liefhebber van een goede espresso!

Reageer