Als je kookt met een stoomoven weet je dat het gezond en licht is, dat de echte smaak van je voedingswaren bewaard worden en dat de vitamines blijven. Maar wat kan je er nu allemaal mee?

Verschillende gerechten tegelijk bereiden

In een stoomoven heb je de mogelijkheid om meerdere zaken tegelijk te bereiden. Je eten kookt niet over, zelfs al hebben de groenten een verschillende kooktijd.

Geen reuk- of smaakvermenging

Je kan gezouten en gesuikerd voedsel samen bereiden want er is geen reuk – of smaakvermenging.

Ook geschikt om te ontdooien

In de stoomoven kan je niet enkel koken, maar ook ontdooien, warmhouden en heropwarmen of regenereren.

Extra’s

Met de stoomoven kan je ook droog fruit herbevochtigen, gaat het pellen van fruit en tomaten makkelijker als je ze eventjes in de stoomoven hebt gestopt en je kan er ook dessertcrèmes en tussen-gerechten mee bereiden.

Bain-marie

Een stoomoven kan ook perfect de bain-marie vervangen, de voedingswaren liggen niet in het water maar zijn omgeven met stoom.